15-a-SIDE Rugby

Naast het Beach 5 Rugby, waar The Dutch Barbarians actief zijn, wordt er ook ingezet op het 15-a-side rugby. In de afgelopen jaren hebben The Dutch Barbarians meegedaan aan diverse toernooien en dan met name de internationale toernooien in België en Frankrijk. Voor de ontwikkeling van de speler is het winnen van een wedstrijd niet het aller belangrijkste, maar vooral de uitdaging om zelf beter en sterker te worden. 
De organisatie hecht er dan ook veel belang aan om vooral de uitdaging tegen sterke tegenstanders aan te gaan

15-a-SIDE Tom Morris Toernooi in Brussel

Tom Morris Toernooi in Brussel is een toernooi waar The Dutch Barbarians al meerder malen aan hebben meegedaan en goede successen hebben geboekt. 
The Dutch Barbarians waren met 22 spelers vertegenwoordigd op het Tom Morris 14’s & 16’s International Rugby Tournament van 2019. Twee wedstrijddagen met 8 wedstrijden van 15 minuten. Na slechts 5 keer met elkaar te hebben getraind hebben ze slechts 3 try’s tegen gekregen en hebben ze de play-off wedstrijd op 1 dropkick verloren.
Het meest indrukwekkend was de wedstrijd tegen Kituro Schaerbeek Rugby Club (huidig landskampioen en toernooi winnaar) die na 14 spannende minuten slechts met 1 try in de laatste minuut werd beslist. Uiteindelijk zijn The Dutch Barbarians 4e geworden, wat op zich een hele knappe prestatie is 
 
 
 
 
De organisatie heeft sinds jaar en dag al zeer warme contacten met Rugby Club de Senlis in Frankrijk. Senlis ligt net iets ten noorden van Parijs.
Senlis organiseert al jaren een zeer goed bezet jeugdtoernooi met internationale deelnemers. The Dutch Barbarians hebben daar altijd met zeer veel plezier aan mee gedaan.

The Dutch Barbarians 

The Dutch Barbarians zijn ook voornemens zelf wedstrijden te organiseren. Deze wedstrijden worden tegen de club gespeeld, die de hostingpartij is van de accommodatie. Zo hebben The Dutch Barbarians in het verleden oefenwedstrijden gespeeld op het veld van Breda, tegen de junioren van Rugby Club Breda.
The Dutch Barbarians kijken ook naar de mogelijkheid om mini toernooien te organiseren. The Dutch Barbarians nodigen internationale clubs uit om deel te nemen en de club die de velden beschikbaar stelt zal ook deelnemen aan dit toernooi. Er moet gedacht worden aan maximaal 5 teams. 3 internationale en 2 Nederlandse teams
Uiteraard zoeken wij sponsors om dit allemaal te kunnen blijven realiseren. Op de sponsor pagina kunt u alle informatie vinden om dit initiatief te sponsoren of je kan ook donateur worden. Klik op de button voor meer informatie.