Rugby The Dutch Barbarians

15s-A-SIDE

Naast het Beach 5 Rugby, waar The Dutch Barbarians actief zijn, wordt er ook ingezet op het 15-a-side rugby. In de afgelopen jaren hebben The Dutch Barbarians meegedaan aan diverse toernooien en dan met name de internationale toernooien in België en Frankrijk.

Voor de ontwikkeling van de speler is het winnen van een wedstrijd niet het aller belangrijkste, maar vooral de uitdaging om zelf beter en sterker te worden. De organisatie hecht er dan ook veel belang aan om vooral de uitdaging tegen sterke tegenstanders aan te gaan.

15s-A-SIDE Tom Morris Toernooi te Brussel

Tom Morris Toernooi in Brussel is een toernooi waar The Dutch Barbarians al meerdere malen aan hebben meegedaan en goede successen hebben geboekt. 

The Dutch Barbarians waren met 22 spelers vertegenwoordigd op het Tom Morris 14’s & 16’s International Rugby Tournament van 2019. Twee wedstrijddagen met 8 wedstrijden van 15 minuten. Na slechts 5 keer met elkaar te hebben getraind hebben ze slechts 3 try’s tegen gekregen en hebben ze de play-off wedstrijd op 1 dropkick verloren.

Het meest indrukwekkend was de wedstrijd tegen Kituro Schaerbeek Rugby Club (huidig landskampioen en toernooi winnaar) die na 14 spannende minuten slechts met 1 try in de laatste minuut werd beslist. Uiteindelijk zijn The Dutch Barbarians 4e geworden, wat op zich een hele knappe prestatie is 

The Dutch Barbarians team

Rugby Club Senlis

De organisatie heeft sinds jaar en dag al zeer warme contacten met Rugby Club de Senlis in Frankrijk. Senlis ligt net iets ten noorden van Parijs.

Senlis organiseert al jaren een zeer goed bezet jeugdtoernooi met internationale deelnemers. The Dutch Barbarians hebben daar altijd met zeer veel plezier aan mee gedaan.

The Dutch Barbarians

Om meer ervaring op te doen, zijn The Dutch Barbarians ook voornemens vaker zelf wedstrijden te organiseren. Deze wedstrijden worden tegen een bestaande (Nederlandse) clubs gespeeld, op hun eigen veld. Zo hebben we in het verleden al oefenwedstrijden tegen het juniorenteam van de Bredase Rugby Club gespeeld.

In de nabije toekomst willen The Dutch Barbarians mini-toernooien organiseren. Hierbij worden enkele internationale teams uitgenodigd om deel te nemen. Gezien TDB geen eigen velden ter beschikking hebben, wordt dit gedaan op het veld van een van de partnerclubs in Nederland. Het toernooi zal maximaal vijf teams bevatten, waarbij de verdeling twee Nederlandse en drie internationale teams zal zijn.