BEACH 5 RUGBY

Beach 5 Rugby is een van de snelst groeiende vormen van het rugby. Het is uiteraard een contactsport, maar er gelden andere regels in vergelijking met het 15 a side rugby bijvoorbeeld. Uithoudingsvermogen, spelinzicht en balbehandeling zijn hierin enorm belangrijk. Een goede beheersing van deze factoren, maakt het voor de toeschouwers ontzettend leuk om te kijken. Het spel gaat snel op en neer, er worden veel try’s gescoord, de bal gaat van hand naar hand en de wisselingen van de spelers volgen elkaar snel op. Kortom  spektakel en actie, daardoor wint deze sport heel snel populariteit.
Sinds de oprichting van The Dutch Barbarians, hebben wij ieder deel genomen aan het Beach 5 Rugby. Het eerste toernooi werd op Scheveningen gespeeld. Op uitnodiging van de organisatie van het North Sea Beach Rugby zijn wij met een mix van spelers, van diverse  Nederlandse clubs, in training gegaan en zo geïnfecteerd met het Beach Rugby. The Dutch Barbarians speelde verrassend goed op dit eerste toernooi. Hier is de basis gelegd voor waar de huidige Dutch Barbarians nu staan. Het interview voor TV West geeft een impressie hoe de jonge Barbarians toen al zeer gedreven waren en het plezier spat eraf.
Voor informatie en impressies over North Sea Beach Rugby: https://northseabeachrugby.nl/
 
The Dutch Barbarians hebben ieder jaar deelgenomen aan het North Sea Beach Rugby toernooi en hebben de band versterkt met de organisatie van het North Sea Beach Rugby en zijn nu partners van elkaar. North Sea Beach heeft The Dutch Barbarians geïntroduceerd bij de EBRA ( European Beach Rugby Association ) en hebben zo deel kunnen nemen aan de Europese beach toernooien die de EBRA organiseert.
Hierdoor konden The Dutch Barbarians meedingen naar de 1e Europese titel voor Junioren en met succes, want The Dutch Barbarians zijn als eerste team in Europa die deze titel mee naar huis hebben genomen. The Dutch Barbarians zijn officieel Europees kampioen Beach 5 Rugby 2019

EBRA - European Beach Rugby Association

North Sea Beach Rugby is officieel lid van de EBRA (European Beach Rugby Association) en de EBRA is de internationale overkoepelende organisatie voor Beach 5 Rugby en organiseert onder andere het Europese Beach 5 Rugby.
De beste Beach Rugby teams spelen wedstrijden in het European Beach Rugby Circuit en de toernooien vinden plaats in Fiqueira (Portugal), Porto (Portugal), Marseille (Frankrijk), Ligano (Italie) en Scheveningen (Nederland). Een team kan alleen meedingen naar de Europese titel, als zij aan 3 toernooien hebben deelgenomen. Het team, ongeacht aan welk toernooi ergens in Europa, die de meeste punten heeft kan dan Europees kampioen worden.