DE BESCHERMHEREN

Yves kummer middelste rij 5e van links en George de Vries bovenste rij 2e van rechts


The Dutch Barbarians hebben een drietal beschermheren/dame, waar wij ontzettend trots op zijn. Twee mannen die hun sporen hebben verdiend en het Nederlandse rugby op de kaart hebben gezet en de eerste Nederlandse vrouw die met de Barbarians heeft mee gespeeld. We hebben het over George de Vries, Yves Kummer en Samantha Martinez Gion.

Yves en George (beide meervoudig Nederlands landskampioen en meervoudig international) hebben beide ooit een uitnodiging gekregen van de Barbarians F.C. om een wedstrijd mee te spelen. Zoals George en Yves zelf zeggen; het was een enorme beleving en eer om voor de Barbarians F.C. uit te mogen komen. Reden te meer voor The Dutch Barbarians om enorm trots te zijn dat zij onze beschermheren wilde worden.

Op 27 april 2019 speelde de eerste Nederlandse vrouw voor het dames team van de Barbarians. Samantha Martinez Gion destijds van AAC Rugby Amsterdam, werd mede door het winnen van de Premiership met de Saracens het jaar ervoor, gevraagd voor deze eer. De wedstrijd werd gespeeld in Denver tegen het nationale team van Amerika en werd in de laatste minuut gewonnen door de Baabaas. Het is voor The Dutch Barbarians een eer dat zij de bescherm dame is voor ons.

SAMANTHA62558707_2446510335399149_4877542698753458176_n
rechts op de foto Samantha Martinez Gion

George de Vries (Amsterdam, 1959)

George is een Nederlands Rugby Union-speler. George speelde vanaf eind jaren zeventig jarenlang op het hoogste rugby niveau in Nederland bij AAC Rugby. Tevens is hij meervoudig rugby international waarvan 10 wedstrijden als aanvoerder.
In 1994 ontving hij de eervolle uitnodiging om de Barbarians F.C. te vertegenwoordigen tijdens haar paastour in Wales tegen Swansea en Cardiff. 
George de Vries is altijd een clubman gebleven en heeft binnen AAC diverse functies bekleed waaronder de rol als voorzitter.

(Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/George_de_Vries

 

 

v.l.n.r. Mike van Oel, George de Vries, Fer van der Reek, Paula den Broeder en Yves Kummer

Yves Kummer (1965)

Yves is een Nederlands Rugby Union-speler die speelde voor de Leidse Rugbyclub DIOK en werd vanaf eind jaren 80, tienmaal achtereen landskampioen rugby. Tevens kwam hij 84 keer uit voor het Nederlands rugbyteam.
In 1994 ontving hij een uitnodiging om uit te mogen komen voor de Barbarians F.C., tijdens haar Paastour.
Tegenwoordig is Yves rugby-analist voor Nos Studio Sport.

(Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Yves_Kummer)

George verteld hier aan de nieuwe generatie van The Dutch Barbarians zijn ervaring bij de Barbarians F.C.
Het was voor George een grote eer om voor de Barbarians F.C. uit te komen, een ervaring die hij, volgens George, nooit meer zal vergeten. 
Een wedstrijd spelen op dit niveau, met spelers uit de gehele wereld, geeft een enorme boost. Deze ervaring nam hij mee naar de Nederlandse velden en deelde deze graag met zijn teammaten, net zoals hij die nu deelt met The Dutch Babarians.
Er zijn vriendschappen voor het leven gesloten en George kijkt er met zeer veel plezier en trots op terug.