WIE ZIJN THE DUTCH BARBARIANS

HET BEGIN

Sinds 2015 zijn de initiatiefnemers actief bezig met het opzetten van The Dutch Barbarians en heeft het team onder andere 15-a-side gespeeld tegen Kituro (België) en deelgenomen aan ‘Tournoi Maurice Lepinay Senlis’. Ook waren zij sinds dat jaar deelnemer op het North Sea Beach toernooi te Scheveningen (Beach 5 toernooi onder Ebra vlag).
In 2018 heeft het Barbarians team ook deelgenomen aan het Beach 5 toernooi te Figueiras (EBRA Portugal) waar het succesvol 2e is geworden.
In 2019 zijn we nog een stapje verder gegaan; op uitnodiging van Kituro België hebben wij deelgenomen aan het 15-a-side Tom Morris toernooi. Dit toernooi is met een mooie 3e plaats afgesloten.
Verder hebben The Dutch Barbarians aan 3 Beach Fives toernooien (European Series) van het Ebra circuit deelgenomen. Door deel te nemen aan de toernooien in Scheveningen, Porto en in Fiqueiras, met uitstekende resultaten, zijn wij Europees Kampioen Beach Rugby geworden.
Om al deze ambities te verwezenlijken worden wij momenteel bijgestaan door de organisatie van het North Sea Beach Tournament en de hulp van (deelnemende) clubs, waar onze deelnemers zelf spelen.
Momenteel kunnen de initiatiefnemers met trots melden dat de spelers goede training en begeleiding krijgen en daardoor zorgen voor (vele) mooie ervaringen, die het rugby zo mooi maakt.
En dan hebben we uiteraard spelers nodig die het leuk vinden om naast de competitie zichzelf uit te dagen op zowel het rugby/persoonlijk vlak. Deze spelers hebben wij in het vizier via de club of door de al deelnemende speler. Door een uitnodiging van de organisatie is het mogelijk om bij The Dutch Barbarians toe te treden.

DE DOELSTELLING

De doelstellingen van The Dutch Barbarians zijn in eerste instantie waar het rugby in de basis altijd al voor heeft gestaan, namelijk de rugby normen en waarden, op en naast het veld. Deze heeft een Dutch Barbarian altijd hoog in het vaandel staan.
The Dutch Barbarians geeft rugbyspelers de mogelijkheid om naast hun reguliere rugby competitie in Nederland, kennis te laten maken met rugby in het buitenland op verschillende niveau’s. Dit doen wij door deel te nemen aan toernooien 15a side en aan beach rugby toernooien. Tevens zijn wij ook bezig om zelf mini toernooien te organiseren, waar vooral internationale teams aan deel zullen nemen.
The Dutch Barbarians geeft de rugbyspelers, die niet aan de Academy’s mee kunnen of willen doen, een platform om zich toch verder te ontwikkelen als speler en persoon.
Respect en teamgeest
The Dutch Barbarians Logo Retina
 

#proudtobeabarbarian 

#proudtobeabarbarian is alles waar het om draait. Het is en moet een eer zijn om met The Dutch Barbarians mee te spelen en te trainen. De rugbyspelers moeten trots zijn op het gevoel, dat zij een onderdeel van The Dutch Barbarians. Een Dutch Barbarian ben je 4Life.
The Dutch Barbarian verbind spelers met elkaar. Spelers die elkaar zullen vinden op het veld, maar ook buiten het veld. Hier worden vriendschappen voor het leven gelegd. 
Een Dutch Barbarian zal altijd klaar staan voor een Dutch Barbarian nu en voor later in het maatschappelijke leven. Dat is wat rugby brengt, teamspirit, vriendschappen voor het leven, voor elkaar door het vuur gaan en respect voor elkaar hebben.