Rugby The Dutch Barbarians

Barbarian_FC_1904

GESCHIEDENIS

De Barbarian Football Club, beter bekend als de Barbarians, bijgenaamd Baa-Baas, is een rugbyteam voor genodigden uit de Britse Rugby Union. De Barbarians spelen in traditionele zwart-witte gestreepte tenues, hoewel de spelers de sokken van hun eigen club aandoen.

Ook spelers uit andere landen kunnen uitgenodigd worden, zo speelden ooit de Nederlanders George de Vries, Yves Kummer,  Jean-Pierre (Tim) Schumacher, Tim Visser en Sep Visser mee.

George de Vries (Amsterdam, 1959) is een Nederlands Rugby Union-speler. George de Vries speelde vanaf eind jaren zeventig jarenlang op het hoogste rugby niveau in Nederland bij AAC Rugby. Tevens is hij meervoudig rugby international waarvan 10 wedstrijden als aanvoerder. In 1994 ontving hij de eervolle uitnodiging om de Barbarians te vertegenwoorden tijdens haar paastour in Wales tegen Swansea en Cardiff. De Vries is altijd een clubman gebleven en heeft binnen AAC diverse functies bekleed waaronder de rol als voorzitter. (Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/George_de_Vries)

Yves Kummer (1965) is een Nederlands Rugby Union-speler die speelde voor de Leidse Rugbyclub DIOK en werd vanaf eind jaren 80 tienmaal achtereen landskampioen rugby. Tevens kwam hij 84 keer uit voor het Nederlands rugbyteam. In 1994 ontving hij een uitnodiging om uit te mogen komen voor de Barbarians, het wereldrugbyteam tijdens haar paastour. Tegenwoordig is hij rugby-analist voor Nos Studio Sport. (Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Yves_Kummer)

Op 11 november 2009 had de rugbyer Jean-Pierre (Tim) Schumacher van Rugbyclub DIOK uit Leiden als derde Nederlander de eer om voor de Barbarians uit te komen in de wedstrijd tegen Combined Services. Schumacher speelde in de sokken van Rugbyclub ARC The Pigs uit Arnhem, de club waar hij zijn rugby carrière begonnen is.

Op 29 mei 2011 speelde Tim Visser met de Barbarians tegen de nationale ploeg van Engeland. Tijdens die wedstrijd, die door de Barbarians werd gewonnen, nam hij bovendien twee try’s voor zijn rekening. (meer info over Tim https://nl.wikipedia.org/wiki/Tim_Visser_(rugbyspeler)

Sep Visser (Zeewolde, 14 december 1990) is een Nederlandse Rugby Union-speler voor het Nederlands rugbyteam en RC Hilversum. (Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Sep_Visser)

Samantha Martinez Gion is de eerste Nederlandse vrouw die in 2019 voor de Babarians F.C. is uitgekomen. Samantha speelde zelf bij AAC Rugby, ARC en Saracens UK, daarbij was zij speelster van het Nederlands Nationaal team. Momenteel is Samantha de voorwaartse trainer van de Amstelveense Rugby Club ARC1.

De club werd opgericht door William Percy Carpmael. Hij hield van de cultuur achter rugbyreizen en kwam met het idee van regelmatige korte reizen op de proppen. Op 9 april 1890 in Restaurant Leuchters bij het Alexandra-hotel in Bradford, werden de Barbarians daadwerkelijk opgericht. Ze klopten op 27 december 1890 in hun eerste wedstrijd de Hartlepool Rovers met 9-4.UK